понедељак, 22. октобар 2012.

Video ili audio fajl ne radi? CodecInstaller može biti vaš odgovor

Kodek je uređaj ili kompjuterski program sposoban da kodira ili dekodira digitalne podatake ili signale. Kodek kodira tok podataka ili signal za prenos, skladištenje ili enkripciju, ili dekodira ih za reprodukciju ili editovanje. Kodeci se koriste za video konferencije, strimovanje medija i primene za editovanje video snimaka.

Kodeci su u osnovi ono što će vam omogućiti da uživaju u najčešće tipove medijskih datoteka. CodecInstaller je odličan posrednik da pomogne u upravljanju njima. CodecInstaller radi na svakoj verziji Windowsa, uključujući i verzije 2000, a zavisi od Microsoft NET Framework 2 (ako nemate framework 2 onda ćete morati da ga se instalirate).

Tokom procesa instalacije budite oprezni i odjavite traku sa alatkama pregledača. Proverite da li ste isključili polje za potvrdu ako niste zainteresovani za ovo.  

CodecInstaller interfejs ne može biti jednostavniji.

Kao što se jasno navodi ispod na slici, ova opcija će vam pokazati koji kodeci su trenutno instalirani na vašem sistemu.

Analyze File  opcija je veoma korisna ako imate medijsku datoteku koja vam uzrokuje probleme. Pored toga što će vam prikazati gomilu informacija o datoteci (veličina, dužina, i video i audio specifičnosti) takođe će vam prikazati da li su svi potrebni kodeci instalirani.

Ovu zadnju opciju možete pokrenuti da bi potražili najuobičajenije kodeke za instaliranje. Klikom na dugme Download će odmah otvorili stranicu u vašem podrazumevanom internet pregledaču gde možete preuzeti najnoviju verziju tog specifičnog kodeka.