четвртак, 25. октобар 2012.

Kako da kreirate i dodate novi korisnički nalog u Windows 8

Ovo uputstvo će vam pokazati kako da kreirate i dodate novi nalog ili Microsoft lokalni nalog u Windows 8. Morate biti prijavljeni kao administrator da bi mogli da kreirate novi korisnički nalog na Windows 8.

Možete kreirati dve vrste naloga: lokalni naloga za samo ovaj računar ili Microsoft nalog, koji radi na svim računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows 8 koji koristite.


Microsoft nalog (Microsoft account):

-Koristite svoj Windows Live ID ili email adresu i lozinku da biste se prijavili na Windows 8
-Statusi od vaših prijatelja "se automatski ažuriraju" (Hotmail, Facebook, Twitter, LinkedIn itd)
-Možete podeliti svoje fotografije, dokumente i druge datoteke iz SkyDrive, Facebook, Flickr, i drugih naloga, bez prijavljivanja na svakog od njih
-Možete automatski da se prijavite na aplikacije i usluge koje koristi Windows Live ID za autentifikaciju. 
-Možete da povežete najčešće korišćene postavke operativnog sistema Windows na vaš korisnički nalog. Na ovaj način, sačuvana podešavanja su dostupna kada se prijavite na svoj nalog na bilo koji Windows 8 PC.

Lokalni nalog (local account):

-Možete koristiti korisničko ime i lozinku (ako je želite) da biste se prijavili na Windows 8 kao što ste to radili u prethodnim izdanjima operativnog sistema Windows.
-Lokalni korisnički nalog vam daje pristup samo računaru. Biće potrebno da kreireate poseban korisnički nalog na svakom računaru koji koristite.  
-Nijedna od vaših podešavanja neće biti sinhronizovana između računara koje koristite, i nećete dobiti prednosti povezivanja računara na 'oblaku' (cloud).

Otvori podešavanja računara -Settings 

 Otvorite -Control Panel
Kliknite/dodirnite ikonu korisničkih naloga -User Accounts and Family Safety.
-Kliknite/dodirnite ikonu korisnički nalozi -User Accounts
1, 2, 3