четвртак, 30. август 2012.

Top 5 najpopularniji besplatni Antivirus i anti-spyware softver za Windows: Microsoft Security Essentials, Avast! Free Antivirus, AVG Antivirus Free Edition, Avira Free Antivirus, Panda Cloud Free Antivirus

Ako ste Vindovs korisnik, morate instalirati antivirusnu i anti-špijunski softver na vašem sistemu. Svi smo instalirali softver, igre, teme i mnoge druge stvari iz raznih izvora, kao što su preuzimanje sa interneta, iz CD / DVDa, USB diskova, itd. Ako preuzemete fajl koji je zaražen, on takođe može instalirati virus ili špijunski softver u našem sistemu kao bonus.


Zato nam je potreban dobar antivirusni i anti-špijunski softver za Vindovs Operatiovni Sistem. Ovaj softver štiti naš sistem od sumnjivih stvari. Konstantno prati naš sistem i upozorava nas kad god nađe zlonamernu stavku u našem sistemu.

Ako ne koristite bilo koji antivirus ili anti-špijunski program u vašem sistemu, morate instalirati neki od sledećih bez gubljenja vremena:

1. Microsoft Security Essentials (MSE)
Microsoft Security Essentials (takođe poznat kao MSE) je jedan od najboljih besplatnih antivirusnih i anti-špijunskih softvera za Vindovs. On je na raspolaganju potpuno besplatno, ali da bi ga koristili,  moraćete imati originalni Vindovs.

Može se instalirati u operativnom sistemu Vindovs XP, Vista i Vindovs 7. Vindovs 8 već dolazi  instaliran sa MSE. Možete da ga instalirate na 32-bitne i 64-bitne operativne sisteme.

2. Avast! Free Antivirus
Mi smo stavili Avast! antivirus na 2. poziciji. On je opremljen sa antivirusom, anti-spyware, firewall i mnogo drugih bezbednosnih komponenti. 

Može se instalirati u Vindovs 2000 Professional SP4, Vindovs XP SP2 ili noviji, Vindovs Vista, Vindovs 7 i Vindovs 8. Obe 32-bitne i 64-bitne verzije su podržane.

3. AVG Antivirus Free Edition
AVG antivirus je gotovo jednak kao i Avast! antivirus. On takođe dolazi sa antivirusom, anti-spyware, link skenerom i mnogo drugih bezbednosnih karakteristika.

Može se instalirati u operativnom sistemu Vindovs XP, Vista i Vindovs 7. 

4. Avira Free Antivirus 
Avira je takođe jedan od široko korišćenih antivirusa za Vindovs operativni sistem. Može da zaštititi vaš sistem od virusa, spajvera, malvera, trojanaca i mnogo drugih oblika zlonamernih programa.

Avira antivirus može da se instalira u operativnom sistemu Vindovs XP, Vista i Vindovs 7 i podržava 32-bitne i 64-bitna Vindovs izdanja.

5. Panda Cloud Free Antivirus
I poslednji, ali ne najmanji  "Panda Free Antivirus", koji je veoma lagan antivirusni softver za Vindovs. On je baziran na konceptu 'cloud computing' što ga čini jednim od najznačajnijih lakih antivirus programa dostupnih za Vindovs.

Potrebna vam je dobra brzina Internet veze na vašem sistemu da bi ga koristili. Može se koristiti u Vindovs XP, Vista, Vindovs 7 i Vindovs 8. Kao i obično, 32-bitne i 64-bitne verzije su podržane.