уторак, 31. јул 2012.

Windows 7 je dostupan u tri izdanja, koja su široko dostupna. Jedan od velikih problema sa prodajom operativnog sistema Vindovs Vista je bio konfuzija koja je uzrokovana različitim izdanjima, svako izdanje je bilo kao poseban operativni sistem predstavljeno. Microsoft je ovaj problem rešio sa Windows 7.


Bez obzira koje izdanje kupite, možete da nadogradite na viši nivo da bi na taj način  pristupili poboljšanim karakteristikama. Ovo je moguće zato što se sve funkcije svih Vindovs 7 izdanja već  čuvaju na vašem računaru.Home Premium - Obezbeđuje kapacitete uglavnom usmerene na tržište za kućne korisnike i podržava sledeće funkcije:
-Touchscreen,
-Windows Aero,
-Windows Media Center.
   
Professional - Namenjen je malim poslovnim korisnicima i računarske ljubitelje. Uključuje sve karakteristike Windows 7 Home Premium, plus sledeće funkcije:
-Mogućnost Mreže - sposobnost da se konektuje na domen koristeći Windows Server,
-Remote Desktop,
-EFS, fajl sa enkripcijom,
-Oblik Prezentacije,
-Windows XP-modus.

Ultimate -Ovo je izdanje operativnog sistema Windows 7 Enterprise, koje se prodaje većim kompanijama putem licenciranja. Ultimate Edicija je dostupna kao pojedinačna licenca i ima sve mogućnosti operativnog sistema Windows 7 Professional, plus:
-Podrška za UNIKS aplikacije,
-Podrška za višejezički korisnički interfejs (MUI),
-BitLocker enkripciju hard disk,
-Poboljšana Virtual Desktop Infrastructura (VDI).
 
Windows 7 Enterprise Edition ima iste mogućnosti i funkcije kao i Windows Vista Enterprise Edition, ali podržava dodatnih 192 GB RAM-a.