уторак, 31. јул 2012.

Windows 7 je na tržište od 2009, kao 32- i 64-bitni operativni sistem. U odgovor na poplavu kritika Vista operativnog sistema, Windows 7 donosi mnoge iste karakteristike na jednostavniji način - lakša instalacija, manje funkcionalnih prozora, manji problemi kompatibilnosti i interfejs koji je mnogo jednostavniji za navigaciju.


Windows 7 zahteva manje memorije od svog prethodnika, smanjuje konflikte, brzina i stabilnost su poboljšani.

Najvidljivija karakteristika koja izgleda drugačije je Windows 7 taskbar (traka zadataka), kojima su male ikone sa tekstualnim natpisima zamenjeni sa većim ikonama bez oznaka (koje se mogu prilagoditi korisniku), kako bi se smanjila pretrpanost.
Windows 7   je dostupan u tri verzije:
-Home Premium - pogodan za većinu kućnih korisnika, i omogućava jednostavno uspostavljanje kućne mreže.
-Professional -  dizajniran za kućne korisnike kao i poslovne korisnike, ima sve karakteristike Premium, i Windows XP Modusa, nudi sigurne veze preko korporativnog Domain Join.
-Ultimate - najmoćnije izdanje, pruža sve mogućnosti za Professional Edition sa dodatnom bezbednosti podataka.


 

Windows 7 je na tržište od 2009, kao 32- i 64-bitni operativni sistem, neke od ključnih karakteristika su:
HomeGroup– Windows 7 povezuje dva ili više računara za deljenje resursa,
Windows 7
traka zadataka– prilagodljiva ikona se može organizovati za brži pristup omiljenim programima,
Lakša navigacija– sa karakteristikama kao što su Snap (Brz način da prevučete otvoreni prozora da biste promenili veličinu) i Shake, (pokret sa mišem koji  brzo prikazuje jedan prozor)


Windows 7 je poboljšao performanse na nekoliko načina: efikasnije bežične veze, brže pretraživanje i efikasno upravljanje USB uređaja.